Du behöver

  • 300 g fläsksida eller fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 st champinjoner grovt skurna
  • 2 skiva bacon strimlad
  • 1 st schalottenlök skalad och skuren i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och skurna i bitar
  • 0.5 st chilifrukt urkärnad, fint hackad
  • 1 l vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 200 g tofu
  • 4 st ägg
  • 0.5 st spetskålshuvud
  • 4 st champinjoner tunt skivade
  • 4 st salladslökar fint skivade
  • 0.5 kruka koriander blad och stjälkar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Salta fläsket runt om, pensla med olivolja och slå in fläsket noga i två lager ugnsfolie och lägg paketet i en ugnsform, och baka i ugnen i tre timmar. Vänd paketet ett par gånger under tiden. Låt kallna något och plocka sedan isär fläsket i fina bitar.

3
I en kastrull fräs grovskurna champinjoner, bacon, schalottenlök, vitlök och chili försiktigt i någon minut, häll på vatten och hönsbuljongtärningen. Låt koka i 30 minuter och sila sedan buljongen genom fin sil.

4
Tärna tofun i en centimeter stora kuber.

5
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka i 5 minuter, spola äggen kalla och skala försiktigt.

6
Skär spetskålen i grova bitar, koka upp vatten och salt i en kastrull, förväll kålen i en minut, kyl i isvatten. Värm spets­kål och fläsk i buljongen.

7
Lägg kålen i botten på fyra djupa tallrikar och toppa med delade ägg, fläsk, tunnskivade champinjoner, tofu och salladslök.

8
Slå den heta buljongen över hela rätten. Avsluta med koriander.