Du behöver

  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 3 dl råsocker
  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • färska bär, till servering

Gör så här

1
1. Skrubba rent betorna. Koka i ca 20 minuter. Låt svalna.

2
2. Sätt ugnen på 175 grader.

3
3. Riv betorna. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ihop ägg och socker till en jämn smet.

4
4. Vispa i den smälta chokladen, de rivna betorna samt oljan.

5
5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner i smeten. Häll ner i bröd- eller sockerkaksform.

6
6. Baka 55–60 minuter. Servera med färska bär och glass eller kesella.


Kommentar:
Rödbetor har en avgiftande effekt och hjälper kroppen att bli av med slagg. Betor innehåller bland annat betain, betalains, fibrer, järn, betacyanin och folat.

467 KCAL PER PORTION
6 g protein, 27 g fett, 48 g kolhydrater