Du behöver
- 500 g färska rödbetor
- 150 g mörk choklad
- 3 ägg
- 3 dl råsocker
- 2 dl rapsolja
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- färska bär, till servering
Gör så här
1
1. Skrubba rent betorna. Koka i ca 20 minuter. Låt svalna.
2
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3
3. Riv betorna. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ihop ägg och socker till en jämn smet.
4
4. Vispa i den smälta chokladen, de rivna betorna samt oljan.
5
5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner i smeten. Häll ner i bröd- eller sockerkaksform.
6
6. Baka 55–60 minuter. Servera med färska bär och glass eller kesella.
Rödbetor har en avgiftande effekt och hjälper kroppen att bli av med slagg. Betor innehåller bland annat betain, betalains, fibrer, järn, betacyanin och folat.
467 KCAL PER PORTION
6 g protein, 27 g fett, 48 g kolhydrater