Du behöver

  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl (90 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 1 st äggula
  • 150 g nougat

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en smulig massa. Du kan även nypa ihop degen med fingertopparna.

2
Tillsätt äggulan och mixa snabbt ihop till en deg.Rulla den lösa degen till små kulor, knappt stora som en spelkula, och lägg med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.

3
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna. Låt svalna.

4
Smält nougaten några sekunder i mikron. Rör om och fortsätt sedan mikra i intervaller tills den är flytande, men inte för rinnig. Spritsa eller häll en klick nougat i mitten av varje kaka.