Du behöver
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl (90 g)
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 100 g smör kylskåpskallt
- 1 st äggula
- 150 g nougat
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en smulig massa. Du kan även nypa ihop degen med fingertopparna.
2
Tillsätt äggulan och mixa snabbt ihop till en deg.Rulla den lösa degen till små kulor, knappt stora som en spelkula, och lägg med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.
3
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna. Låt svalna.
4
Smält nougaten några sekunder i mikron. Rör om och fortsätt sedan mikra i intervaller tills den är flytande, men inte för rinnig. Spritsa eller häll en klick nougat i mitten av varje kaka.