Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 75 g (1 1/4 dl) vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 msk kakao
  • 4 msk kallt starkt kaffe
  • smör till gräddning
  • plättlagg med ugnshärdigt skaft
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader.

2
Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda i ett ägg

3
åt gången och rör sist i mjöl, salt, siktad kakao och kaffe. Blanda smeten jämn.

4
Smörj groparna i ett plättjärn lätt och klicka och bred ut en knapp matsked smet i varje grop.

5
Strö på lite pärlsocker.

6
Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter.

7
Ta ut (med grillvantar!) och lossa genast med pannkaksspade

8
eller palettkniv. Lägg genast att svalna till bågar över exempelvis en uppochnervänd vågig baguetteplåt. Eller låt svalna platt på galler. Gör om tills smeten gått åt.

9
.


Kommentar:
Tips! Kaffet kan bytas mot pressad apelsin.