Du behöver
- 600 g laxfilé
- 3 st limefrukt saft och finrivet skal
- 1 st mango
- 1 st avokado
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st röd paprika
- 2 st röda spanska chilifrukter
- 1 kruka koriander grovhackad
- 2 msk olivolja
- salt nymald svartpeppar
- tortillabröd
- limeklyftor till servering
Gör så här
1
Skär fisken i mindre tärningar. Blanda med pressad limesaft och limeskal. Rör om och marinera i 10 minuter, gärna längre.
2
Skala och skär mango och avokado i mindre bitar. Finhacka rödlöken och skär paprikan i små fina bitar. Strimla och finhacka chilin. Blanda alla grönsaker, koriander och mango med fisken. Tillsätt olja, smaka av med salt och peppar.
3
Värm bröden snabbt i torr panna och servera med laxröran och limeklyftor.
4
Tips! Använder du odlad lax behöver den inte frysas, vildfångad lax ska frysas i minst två dygn.