Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 3 st limefrukt saft och finrivet skal
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st röda spanska chilifrukter
  • 1 kruka koriander grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt nymald svartpeppar
  • tortillabröd
  • limeklyftor till servering

Gör så här

1
Skär fisken i mindre tärningar. Blanda med pressad limesaft och limeskal. Rör om och marinera i 10 minuter, gärna längre.

2
Skala och skär mango och avokado i mindre bitar. Finhacka rödlöken och skär paprikan i små fina bitar. Strimla och finhacka chilin. Blanda alla grönsaker, koriander och mango med fisken. Tillsätt olja, smaka av med salt och peppar.

3
Värm bröden snabbt i torr panna och servera med laxröran och limeklyftor.

4
Tips! Använder du odlad lax behöver den inte frysas, vildfångad lax ska frysas i minst två dygn.