Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 1/2 dl salt
  • 2 l vatten
  • 1/2 l mjölk
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk sellerisalt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 l vetemjöl
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Gör så här

1
Lägg kycklingdelarna i en stor bunke. Blanda salt med vatten tills det löst sig. Häll blandningen över kycklingen och ställ i kylen att rimma i

2
1 1/2 timme.

3
Blanda mjölk med kokosmjölk och vitlök. Tillsätt även sellerisalt, spiskummin, och chiliflakes.

4
Fiska upp kycklingen ur rimningslagen och lägg ner kycklingdelarna i mjölkblandningen. Släng bort rimningslagen. Ställ kycklingen att marinera i kylen över natten.

5
Blanda vetemjöl, durumvetemjöl, majsmjöl och vitpeppar.

6
Häll bort marinaden och låt kycklingen rinna av, lägg ner kycklingbitarna i mjölblandningen, blanda ordentligt och skaka av överflödigt mjöl.

7
Hetta upp oljan i en rejäl tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i cirka 15 minuter tills den blivit gyllenbrun.


Kommentar:
New Yorkbaserade kocken Marcus Samuelsson blandar comfort food från amerikanska södern med sitt eget ursprung. Här bjuder han på ett recept exklusivt för Icakuriren.