Du behöver

  • 4 st Kronfågel kycklingklubbor
  • 800 g färskpotatis eller mandelpotatis
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 knippen gul lök
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • Timjankräm
  • ½ kruka timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • ½ -1 tsk citronsaft eller vitvinsvänger
  • Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingklubborna med skinnsidan ned i en stor ugnsform. Skölj potatisen, tomaterna och löken. Halvera potatisen, löken och vitlöken. Lägg potatisen, tomaterna och löken runt kycklingen. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Blanda runt lite så oljan fördelar sig jämnt. Stek alltihop i mitten av ugnen ca 30 min. Vänd på kycklingen och fortsätt steka ca 30 minuter, eller tills kycklingen är genomtillagad och potatisen och grönsakerna är mjuka och har fått fin färg. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att skära ett snitt i den största biten in till benet, köttsaften ska vara klar och inte rosa. Förbered timjankrämen under tiden: Repa timjanen från kvistarna och hacka bladen grovt. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera den ugnsbakade kycklingen och grönsakerna tillsammans med timjankrämen. Smaklig måltid!