Du behöver

  • 8 kycklinglår( Salt och peppar)
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 dl gräddfil
  • 2 finhackade rödlökar
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 3 msk grov senap (skånsk)
  • Blandade färska örter, dill, persilja, gräslök
  • Kavringkrutonger eller brödkrutonger

Gör så här

Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av. Blanda en vinegrette på rapsolja, vinäger och senap och vänd ner i potatisen medan den är varm. Häll upp på ett fat eller en skål och toppa med rödlök, örter, krutonger och gräddfil. Salta och peppra. Smaklig måltid