Du behöver
- 1,3 kg tunna revbensspjäll
- Marinad
- 2 msk ketchup
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk farinsocker
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk hackad färsk timjan
- 1 msk kinesisk soja
- 1–2 vitlöksklyftor, finhackade
Gör så här
1
Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen på mitten och lägg dem på en plåt. Salta och peppra spjällen lätt.
2
Bred ut marinaden över revbensspjällen. Låt stå och dra i ett par timmar.
3
Sätt ugnen på 160 grader. Lägg aluminiumfolie över spjällen och sätt in dem i ugnen i cirka 60 minuter.
4
Till servering Skär upp spjällen i portionsbitar och grilla bitarna över medelvärme på grillen tills de blivit varma. Servera med majs, chilismör och coleslaw med äpple.
Tips Klyftpotatis är gott till spjällen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett par bakpotatisar i klyftor, vänd dem i lite raps- eller solrosolja.
Baka i ugnen i cirka 25 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut och salta.