Du behöver

  • 1,3 kg tunna revbensspjäll
  • Marinad
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1–2 vitlöksklyftor, finhackade

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen på mitten och lägg dem på en plåt. Salta och peppra spjällen lätt.

2
Bred ut marinaden över revbensspjällen. Låt stå och dra i ett par timmar.

3
Sätt ugnen på 160 grader. Lägg aluminiumfolie över spjäl­len och sätt in dem i ugnen i cirka 60 minuter.

4
Till servering Skär upp spjällen i portionsbitar och grilla bitarna över medelvärme på grillen tills de blivit varma. Servera med majs, chilismör och coleslaw med äpple.


Kommentar:
Tips Klyftpotatis är gott till spjällen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett par bakpotatisar i klyftor, vänd dem i lite raps- eller solrosolja.
Baka i ugnen i cirka 25 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut och salta.