Du behöver

  • 1 röd paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tomater
  • olja att steka i
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g färsk lax, skinn- och benfri
  • 1/2 (2 dl) burk kokosmjölk

Gör så här

1
Strimla paprika och purjo och skär tomaterna i klyftor.

2
Värm olja i en wok, tillsätt sambal oelek, pressad vitlök, buljongtärning, tomater, paprika och purjo och låt allt fräsa i några minuter.

3
Tillsätt laxen skuren i bitar och låt den bli genomstekt. Slå till sist i kokosmjölken och låt allt koka ihop något. Servera gärna spenatpasta till.


Kommentar:
Tips! Överbliven kokosmjölk går att frysa in.

Receptet är inskickat av Anita Klockare i Luleå och har provlags av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Kokosmjölk ger god, lite exotisk smak och gör dessutom den här rätten helt mjölkfri. Gott med sambal oelek som ger lite hetta till laxen.”