Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 tsk limeskal finrivet

Fyllning:

100 g mörk choklad 65-70%
100 g ljus choklad
1 dl vispgrädde
1 msk sirap
1 msk smör
1 nypa flingsalt

Gör så här

1
Skär smöret i mindre bitar och lägg ner i en bunke tillsammans med vaniljsocker, strösocker, vetemjöl, kokos och finrivet lime-skal.

2
Nyp samman degen snabbt och forma till en avlång rulle. Plasta kakdegen och lägg den att stelna en timme eller längre i kylen.

3
Värm ugnen till 200 grader.

4
Skär upp degen i centimetertjocka skivor, cirka 50 stycken. Lägg kakskivorna på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter tills kakorna fått aningen färg.

5
Fyllning Grovhacka chokladen och häll grädden i en kastrull. Låt grädden koka upp och tillsätt chokladen. Sänk värmen och rör tills chokladen smält. Tillsätt sirap, smör och flingsalt och blanda ordentligt.

6
Häll upp krämen i en skål och låt den stå framme en stund för att tjockna.

7
Bred ut någon matsked chokladkräm på undersidan av en kaka och tryck samman med ytterligare en kaka.


Kommentar:
Cirka 30 minuter + 1 timme i kylen.
Ger cirka 25 dubbla kakor.