Du behöver

  • potatis ca 800 g fast
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 st knippa persilja eller 1/2 dl fryst
  • 3.5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 500 g torsk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk majsenamjöl
  • salt och peppar
  • 1 pkt frysta gröna ärtor (ca 250 g)

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten.

2
Skala äggen och hacka i små bitar. Hacka en knippa persilja om den är färsk, eller ta fram den frysta.

3
Koka upp vattnet med buljongtärningen i en medelstor kastrull. Sjud torsken under lock i 3 minuter eller tills fisken är helt vit och inte genomskinlig. Lyft bort torsken ur kastrullen och häll i grädden. Blanda en del majsenamjöl och tre delar kallt vatten i ett glas, rör ner redningen i såsen, och låt småkoka tills den får den konsistens du önskar. Rör försiktigt ner äggen och persiljan i såsen. Salta och peppra efter smak. Servera fisken med sås, kokt potatis och gröna ärter.