Du behöver
- 3 st paprika ca 500 gram, röda och/eller gula
- 1 st purjolök liten
- 4 st laxfilé portionsbitar à ca 125 g
- 200 g philadelphiaost paprika & löksmak
- salt
- svartpeppar
- 3 dl grädde matlagningsgrädde eller vispgrädde
Tillbehör:
sallad
gurktärningar
broccolibuketter
potatis kokt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär paprikan i halvcentimeterbreda strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Blanda paprikan och purjon och bred ut i en ugnsfast form.
2
Skär en djup skåra i laxbitarna och fyll med ett par teskedar philadelpiaost i varje bit, salta och peppra.
3
Rör resten av osten mjuk, blanda med grädde och 1 tesked salt och häll såsen över grönsakerna i formen. Lägg laxbitarna på grönsaksbädden.
4
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter eller tills laxen är klar. Servera med blandad sallad, små gurktärningar och broccolibuketter och eventuellt kokt potatis.
Det här är ett läsarrecept av Titti Bäckström som är provlagat av Icakuriren.