Du behöver

  • 9 st kronfågel kycklingben
  • 1 st purjolök strimlad
  • 2 dl avorioris
  • 4 dl kycklingbuljong eller tärning
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • paprikapulver och chilipeppar
  • 1 st pumpa (ca 400 g)
  • 200 g champinjoner klyftade
  • 150 g fetaost persilja

Gör så här

1
Fräs det vita på purjolöken i smör i en kastrull. Spar det gröna. Häll riset i kastrullen och tillsätt buljongen. Krydda lätt med salt och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda kycklingbenen väl med salt, peppar, paprikapulver och chilipeppar och stek i 225° C i ca 25 minuter eller tills de är klara*. Skär pumpan i tärningar och stek i några minuter tillsammans med grön purjo och champinjoner. Krydda med salt och peppar. Blanda ner i det nykokta riset med tärnad fetaost. Servera risotton till kycklingbenen, garnera med persilja.

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid!