Du behöver
- 4 prt couscous
- 1 st hönsbuljongtärning
- persiljestjälk grova
- 1 st röd chilifrukt
- 2.5 msk smör
- 1.5 st fänkålsstånd
- 2.5 msk curry
- 600 g kycklingben färska eller tinade
- 2 dl matyoghurt
- persiljeblad en näve
- salt cayennepeppar
Gör så här
1
Läs på couscouspaketet hur mycket vätska fyra portioner couscous ska kokas i. Mät upp och koka upp vätskan med buljongtärning, örtstjälkar och finskivad chili. Tillsätt couscous och låt svälla under lock bredvid spisen.
2
Bryn smöret lätt i stekpanna, klyfta fänkål och stek ett par minuter på varje snittyta, näst högsta värmen. Ta upp och håll varmt. Rör ner curryn i stek-fettet, låt småfräsa ett par min-uter under omrörning. Lägg i kycklingbenen och stek dem runt om i currysmör. Salta och peppra under stekningen. Låt eftersteka 10 minuter under lock på knapp medelvärme.
3
(Stav)mixa hälften av yoghurten med grovstrimlade persiljeblad. Vänd i resten av yoghurten, smaka av med salt och en dutt cayennepeppar.