Du behöver

  • 8–12 små färska rödbetor
  • 1 kg potatis
  • flingsalt, svartpeppar
  • 4 portioner (à 125 g) tinad eller färsk torskrygg
  • 60 g smör
  • 4 tsk småkapris

Gör så här

1
1. Klipp av blasten från betorna, men spar ett par centimeter vid fästet. Lägg i vatten som täcker, koka upp och sjud dem mjuka, 30 minuter. Kläm av skalet med plasthandskar på, under rinnande vatten.

2
2. Skala potatisen och lägg i vatten som precis täcker i rymlig kastrull. Koka upp och sjud cirka 12 minuter under lock.

3
3. Packa saltade och pepprade torskportioner separat i lättsmord alfolie med smörklick och kapris på. Förslut och lägg på kokande potatis, under lock cirka 7 minuter. Ta upp och håll varmt medan potatisen får rinna av och sedan pressas.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 464, Fett 12 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 8 g