Du behöver

  • 2.5 dl vaniljvisp
  • 500 g hallon
  • 2 st förp tårtbottnar med chokladsmak

Garnering

1 l bär färska
ätlig blomma till exempel lavendel

Gör så här

1
Vispa grädden. Den ska vara ordentligt fast så att den går att spritsa. Lägg över 2/3 i en sprits med randig tyll (munstycke). Vispa vaniljvispen riktigt fluffig. Mosa hallonen.

2
Varva tårtbottnarna med vaniljvisp och hallonmos. Akta så att det inte rinner ut på kanterna. Toppa med den sista tårtbotten.

3
Bred ett tunt lager grädde på och runt hela tårtan. Spritsa “stänger” av grädde runt hela tårtan.

4
Byt eventuellt tyll till en slät, och fyll på med resten av grädden. Spritsa en krans runt hela tårtans övre kant i en konstant cirkelrörelse.

5
Lägg några mindre bär runt tårtans nederkant som ett pärlband. Fyll hela mitten med ett härligt berg av olika bär. Ställ kallt till servering.


Kommentar:
Tips! Vill du göra det så enkelt som det bara går kan du självklart bre grädden på tårtan. Skölj i så fall spateln i hett vatten mellan varven för blank och fin grädde.