Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
 - 1 dl mango chutney, gärna stark
 - 1 stor vitlöksklyfta
 - 2 1/2 dl quinoa
 - 1 fänkål
 - 3 salladslökar
 - 1 msk olivolja
 - saften av 1/2 citron
 - 1 dl lätt creme fraiche
 - salt och peppar
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfiléerna och putsa dem från fett. Vänd runt kycklingen med mango chutney i en smord, ugnssäker form. Pressa i vitlök. Salta och peppra.
            
2
                Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
            
3
                Skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med mandolin eller osthyvel. Skiva löken.
            
4
                Ugnsbaka kycklingen i cirka 15 minuter tills den är genomstekt.
            
5
                Rör ner fänkål, lök, olja och citronsaft i den varma quinoan. Smaka av med salt och peppar.
            
6
                Ta upp kycklingen ur formen. Vispa ur formen med creme fraiche och 1/2 dl vatten. Värm gärna såsen. Servera kycklingen med quinoa och skysås.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







