Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 dl mango chutney, gärna stark
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl quinoa
  • 1 fänkål
  • 3 salladslökar
  • 1 msk olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfiléerna och putsa dem från fett. Vänd runt kycklingen med mango chutney i en smord, ugnssäker form. Pressa i vitlök. Salta och peppra.

2
Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.

3
Skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med mandolin eller osthyvel. Skiva löken.

4
Ugnsbaka kycklingen i cirka 15 minuter tills den är genomstekt.

5
Rör ner fänkål, lök, olja och citronsaft i den varma quinoan. Smaka av med salt och peppar.

6
Ta upp kycklingen ur formen. Vispa ur formen med creme fraiche och 1/2 dl vatten. Värm gärna såsen. Servera kycklingen med quinoa och skysås.