Du behöver

  • marinad
  • 1 dl rött vin
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl soja mörk
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar 7 tag med svartpepparkvarnen
  • 4 st kycklingfiléer (cirka 800 g)
  • grillspett blötlagda

Gör så här

1
Rör ihop vin, vitlök, soja, olja, honung, salt och peppar till marinaden. Torka av kycklingen med hushållspapper och putsa den om det behövs. Skär långa 3 cm breda strimlor av kycklingen och lägg i marinaden i minst 30 minuter.

2
Ta upp kycklingstrimlorna och låt dem rinna av. Trä upp på spetten.

3
Grilla kycklingspetten runtom tills kycklingen blivit genomlagad.

4
Servera spetten med grillbröd, sallad och en klick gräddfil med curry och äppelmos.