Du behöver
- 2 dl quinoa
 - 2 st avokado
 - 0.75 dl olivolja
 - 1 msk vitvinsvinäger
 - 2 msk citronsaft
 - 2 tsk dijonsenap
 - salt
 - peppar
 - 2 st grapefrukt gärna blod
 - 100 g salladsblad blandade
 - 400 g skalade räkor ca 1 kg oskalade
 - 3 st salladslökar skivade
 
Gör så här
1
                Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, kom
            
2
                ihåg att skölja den innan så att den inte smakar beskt. Låt svalna efter kokning
            
3
                Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur dem ner i en kanna, tillsätt olivolja, vinäger, citronsaft och dijonsenap och stavmixa tills det är helt slätt och krämigt. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                Skär skalet och de vita hinnorna av grapefrukterna och skär
            
5
                ut hinnfria klyftor ner i en skål.
            
6
                Lägg upp quinoa, salladsblad, räkor och grapefiléer i fyra tallrikar, toppa med avokadodressing och salladslök.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







