Du behöver
- 1.3 kg fläskfilé ca 2 stycken
- smör och rapsolja att steka i
- salt och svartpeppar
Grönpepparmarinad
2 msk grönpeppar i lag, avrunnen
0.5 dl rödvinsvinäger
0.5 dl rapsolja
1 tsk salt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Putsa köttet och skär bort cirka 7 centimeter i den smalaste änden. Spara snuttarna i frysen till en annan dag.
3
Stek filéerna i omgångar i smör och olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i en ugnsfast form och slå eventuell steksky över köttet. Stick in en köttermometer och låt köttet steka klart till en innertemperatur på 68 grader, cirka 25 minuter.
4
Svep sedan in i folie. Kyl köttet, till exempel genom att lägga foliepaketet på två frysklampar. Förvara sedan köttet i kylskåp. Skiva tunt och lägg på uppläggningsfat.
5
Gör marinaden genom att krossa grönpeppar i en mortel och blanda med vinäger, olja och salt. Skeda marinaden över det skivade köttet. Täck över med plastfilm och låt marinera i kylen minst en timme före servering.