Du behöver

  • 150 g fältsallad
  • 500 g sparris färsk grön
  • vatten salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st rädisor knippor
  • olja neutral
  • persiljepesto eller senapsdressing

Gör så här

1
Skölj fältsalladen i stor bunke med rent vatten, minst 2 gånger. Låt rinna av ordentligt i durkslag. Spara i plastpåse, eventuellt över natt.

2
Ansa sparrisen och koka den knappt mjuk i saltat vatten med lite socker, cirka 4 minuter. Lyft upp med hålslev, låt kallna, Skär i lagom salladsbitar.

3
Bryt eller skär blomkålshuvudet till gaffelbitsbuketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i samma vatten, 3–4 minuter. Låt rinna av. (Alla momenten ovan kan göras i förväg, kyl över natt.)

4
Ansa rädisorna och halvera dem, (eller skär dem till tulpaner). Olja dem lite så att de blänker.

5
Blanda allt i salladsskål med den dressing du valt.

6
Tips! Dubbla gärna satsen om flera gäster gillar vegomat