Du behöver

  • 100 g smör
  • 5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl fryst hackad spenat
  • 1 dl hackad gräslök
  • Tillbehör
  • riven ost
  • rökt kalkon, strimlad
  • persilja, hackad

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda bovetemjöl, salt och socker i en bunke. Rör ned vattnet och rör till en jämn smet. Rör ned äggen ett i taget. Blanda ned grädde, spenat och gräslök och rör sist i det smälta smöret. Låt smeten vila minst 10 minuter innan du börjar grädda.

2
Strö över ost, kalkon och persilja när våfflan är nygräddad.

3
Tips! Byt spenat och gräslök i smeten mot 1 msk strösocker så kan galetterna ätas med glass istället.