Du behöver
- 100 g smör
- 5 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 4 dl vatten
- 2 ägg
- 2 dl grädde
- 1 dl fryst hackad spenat
- 1 dl hackad gräslök
- Tillbehör
- riven ost
- rökt kalkon, strimlad
- persilja, hackad
Gör så här
1
Smält smöret. Blanda bovetemjöl, salt och socker i en bunke. Rör ned vattnet och rör till en jämn smet. Rör ned äggen ett i taget. Blanda ned grädde, spenat och gräslök och rör sist i det smälta smöret. Låt smeten vila minst 10 minuter innan du börjar grädda.
2
Strö över ost, kalkon och persilja när våfflan är nygräddad.
3
Tips! Byt spenat och gräslök i smeten mot 1 msk strösocker så kan galetterna ätas med glass istället.