Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 50 g smör kallt
  • 75 g valnötter hackade
  • 1 dl mjölk 3 %
  • 1 dl vispgrädde
  • mjölk till pensling

Till servering

getost färsk, bredbar
fikonmarmelad

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen så att det blir finfördelat. Blanda i nötterna. Rör i mjölk och grädde och blanda ihop till en deg. Häll ut på mjölat bakbord och platta ut till tre centimeters tjocklek. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Ta ut små rundlar med ett glas på cirka 4 centimeter i diameter. Lägg på papprad plåt, pensla med mjölk och grädda i 12–14 minuter. Njut med getost och fikonmarmelad.