Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl gräddfil
  • 1 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 dl hackad persilja eller gräslök
  • smör att steka i

Topping

crème fraîche
löjrom (eller röd stenbitsrom)

Gör så här

1
Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner mjöl, gräddfil, ägg, salt och persilja. Låt jäsa 30 minuter.

2
Stek små plättar i plättlagg eller stekpanna, 1 matsked smet är lagom till de små plättarna.

3
Plättarna kan stekas i förväg och sedan värmas cirka 10 minuter i en ugnsform i 125 grader.

4
Lägg upp en hög ljumma plättar på varje tallrik och servera med creme fraiche och rom.


Kommentar:
Servera en hel trave plättar med goda små plättar till creme fraiche och rom.