Du behöver
- 2 msk ättiksprit
 - 1 dl strösocker
 - 1 burk krossade tomater (400 g)
 - 2 msk rapsolja
 - 15 stötta kryddpepparkorn
 - 15 stötta svartpepparkorn
 - ½ dl finhackad dill
 - 2 stora burkar matjessill (600 g avrunnen vikt)
 - 1 dl finstrimlad purjolök (eller salladslök)
 
Gör så här
1
                Blanda ättiksprit, socker och tomatkross och rör tills sockret löst sig. Rör i olja, kryddpeppar, svartpeppar och hackad dill.
            
2
                Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i drygt centimeterbreda bitar.
            
3
                Varva sås, sillbitar och purjolök i två glasburkar. Ställ kallt i några timmar.
            
4
                Sillen klarar sig bra upp till en vecka i kylskåp.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Detta är ett läsarrecept av Inger Carlsson i Onsala.