Du behöver

  • 3 dl grovt riven morot
  • 3 dl grovt riven palsternacka
  • 3 dl grovt riven rotselleri
  • 5-6 msk finstrimlad purjolök
  • 3 Ă€gg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • timjan, 1 msk fĂ€rsk eller 2 tsk torkad
  • rosmarin, 1 msk fĂ€rsk eller 2 tsk torkad
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1/2 citron, skal
  • 2 msk smör eller olja

Gör sÄ hÀr

1
1. Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat Àgg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula).

2

3
2. LÄt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka smÄ runda biffar och stek pÄ svag vÀrme ca 3 minuter pÄ varje sida.

4

5
3. Servera som ensamrÀtt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsÄs, eller med stekt bacon, korv och sallad.


Kommentar:
196 KCAL PER PORTION
E% 3 proc protein, 83 proc fett, 14 proc kolhydrater.

Receptet kommer frĂ„n “VĂ„r Kokbok” Norstets förlag.