Du behöver
- 3 msk rapsolja till smörjning av formar
 - 24 ansjovisfiléer + 2 msk spad
 - 3 ägg
 - 1 dl vispgrädde
 - salt och nymalen vitpeppar
 - 400 g delikatesspotatis, kokt
 - 1 rödlök
 - 1 dl riven vällagrad ost (t ex prästost, Svecia eller Västerbottensost)
 - 12 cocktailtomater, gärna i olika färger
 
Gör så här
                Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt. Smörj åtta små ugnsfasta formar med olja och blanda ansjovisspad, ägg, grädde, salt och peppar i en skål.  Skär potatisen i skivor om en halv centimeter och strimla rödlöken tunt. Varva potatis, rödlök och ansjovis i formarna och häll över ägg- och gräddblandning så att det precis täcker. Toppa med ost och cocktailtomater och ugnsbaka i cirka 20 minuter tills frittatan precis har stannat och har gyllene färg. Servera antingen nygräddade eller kyl ner och servera kalla.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







