Du behöver

  • 200 g kantareller rensade
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st rött äpple
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl ost (prästost, svecia eller västerbottensost)
  • 2 msk hackad dill (spara lite till garnering)
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Hacka kantarellerna i mindre bitar och stek gyllene i olja och smör. Tillsätt lök och vitlök på slutet och stek ytterligare 2 minuter, ställ åt sidan och låt svalna.

2
Skär äpplet i bitar om en halv centimeter och blanda med creme fraiche. Tillsätt kantarellerna (spara gärna några till garnering), ost och dill och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och garnera med lite dill och kantareller.