Du behöver

  • 3 dl dinkelsikt eller vetemjöl special
  • 2 dl durumvete
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • eventuellt lite kallt vatten

Gör så här

1
För hand:

2
Blanda mjölsorterna och lägg i en hög på arbetsbänken. Gör en grop i mitten och lägg i salt, ägg och äggulor.

3
Börja försiktigt vända mjölet över äggen samtidigt som allt arbetas samman. Knåda länge och väl ihop till en mycket tjock deg. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen är svår att få ihop.

4

5
I matberedare:

6
Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare. Kör ihop allt till en grynig massa. Ta upp på arbetsbänken och fortsätt att knåda ihop till en mycket tjock deg för hand. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen är svår att få ihop.

7
Kör degen genom pastamaskinen, från tjockt till tunnare och tunnare. Cirka 5 gånger genom maskinen brukar vara lagom. Man kan dela den på längden efter några kavlingar då den blir väldigt lång. Sporra först ut tunna remsor och sedan i små kvadrater.