Du behöver
- 8 smålökar
 - 8 klyftor vitlök
 - 1 burk stora vita bönor
 - 12 svarta (urkärnade) oliver
 - 1 liten squash
 - 0,5 msk olivolja
 - flingsalt, svartpeppar
 - 8 småtomater, halverade
 - några salladsblad
 - 4–8 skivor lammstek (2 cm tjocka)
 - 2 msk smör
 - 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
 - 3 dl vatten
 - 0,5 dl balsamvinäger
 - 2 msk kalvfond
 - 1 tsk strösocker
 - 2 msk (mörk) majsenaredning
 - 0,5 kruka basilika
 
Gör så här
1
                Skala lök och vitlök, koka 5 minuter i saltat vatten och låt sedan rinna av. Skölj bönorna i sil, låt rinna av.
            
2
                Stek skivad squash i oljan, salta och peppra. Ta upp. Tomaterna steks och kryddas på samma sätt. Vänd samman lök, vitlök, bönor, squash, tomat och riven sallad i vid skål.
            
3
                Torka av köttet. Det spelar ingen roll om skivorna har ben eller ej. Stek på bägge sidor i smör, salta och peppra under tiden. Späd med vatten, vinäger och fond. Sänk värmen till svag och lägg på lock. Låt puttra omkring 15 minuter.
            
4
                Ta upp köttet, håll varmt. Smaka av skyn med socker, och mer salt om så behövs. Blanda ner redningen i sjudande sky, lägg i köttet och strö på strimlad basilika. Låt puttra under lock 1 minut före servering.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







