Du behöver

  • 400 g pasta, till exempel penne
  • 1/2 dl rapsolja
  • 8 stjälkar selleri (cirka 350 g)
  • 12 kokta kräftor (1/2 kg)
  • 200 g mild ost i tärningar
  • 1 dl små buketter av krondill
  • 50 g rucola
  • saft av 1 citron (4 msk)
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka pastan i saltat vatten tills den blir al dente. Slå bort vattnet och tillsätt oljan.

2
Tvätta under tiden sellerin och dela den i mindre bitar. Spara lite av blasten. Koka sellerin i saltat vatten 5 minuter. Sista minuten kokas kräftorna med. Häll bort vattnet.

3
Blanda sellerin och kräftorna med pastan, osten, dillen, rucolan, selleriblasten, citronsaften, salt och peppar. Låt pastan stå till sig ett par minuter så att osten smälter.