Du behöver
- 500 g kycklingfilé, gärna ekologisk majskyckling
 - 4 salladslökar
 - flingsalt
 - Marinad
 - 1 msk sechuanpeppar
 - 1 hackad vitlöksklyfta
 - 1 citron, finrivet skal
 - 1 dl olivolja
 - Rödbetssallad
 - ca 700 g betor i olika färger, polka, gula och röda
 - 0,75 dl fruktig olivolja
 - 0,5 citron, saften
 - flingsalt och nymald svartpeppar
 - Garnering
 - ev blandade småskott och blad
 
Gör så här
1
                Skär kycklingen i breda skivor, lite på snedden. Skär av en bit på löken. Varva försiktigt kyckling och lök på dubbla spett. Lägg dem i en form.
            
2
                Rosta sechuanpepparn i en torr panna i någon minut. Stöt den lätt i en mortel. Rör ihop marinaden och häll den på spetten. Vänd runt dem väl. Marinera i minst fem timmar, men gärna över natten.
            
3
                Ta ut kycklingspetten ur kylen i god tid före grillning. Tänd grillen.
            
4
                Skrubba rödbetorna väl. Skiva dem så tunt som möjligt, helst på mandolin. Plocka och skölj de blad som ser fina ut. Hacka cirka 6 rödbetsstjälkar. Lägg allt i en serveringsskål.
            
5
                Krama salladen med olja, citronsaft, salt och peppar. Smaka av balansen mellan sälta och syra noga.
            
6
                Grilla spetten i 2–3 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta. Servera med salladen. Toppa eventuellt med lite skott och blad.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Tid 1 timme + marineringstid