Du behöver
- 5 dl ljummet vatten
 - 25 g jäst
 - 1 tsk salt
 - 1/2 dl mild olivolja
 - 5 dl durumvetemjöl
 - 8 dl vetemjöl
 - 1 dl finhackad krondill (blommor och stjälkar)
 - Garnering
 - 3 dl dillkronor
 - 2-3 msk olivolja
 - 1 1/2 tsk flingsalt
 
Gör så här
1
                Lös jästen i vattnet. Blanda i salt, olja och de båda mjölsorterna. Tillsätt dillen och kör i hushållsassistent i 5 minuter till en smidig, ganska lös deg. Jäs under duk i 30–40 minuter.
            
2
                Sätt ugnen på 200 grader.
            
3
                Häll ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt och dra ut den till en stor platta 2–3 cm tjock. Gör gropar i degen med fingrarna. Sprid ut små krondillsblommor och flingsalt på brödet och ringla över olja.
            
4
                Jäs i ytterligare 15 minuter.
            
5
                Grädda sedan i mitten av ugnen tills brödet fått fin färg, cirka 25 minuter.
            
6
                Bryt det varma brödet i bitar eller skär det i rutor och servera med bönröra eller till kräftorna.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Tid 50 minuter + tid att jäsa