Du behöver

  • 5 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackad krondill (blommor och stjälkar)
  • Garnering
  • 3 dl dillkronor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt

Gör så här

1
Lös jästen i vattnet. Blanda i salt, olja och de båda mjölsorterna. Tillsätt dillen och kör i hushålls­assistent i 5 minuter till en smidig, ganska lös deg. Jäs under duk i 30–40 minuter.

2
Sätt ugnen på 200 grader.

3
Häll ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt och dra ut den till en stor platta 2–3 cm tjock. Gör gropar i degen med fingrarna. Sprid ut små krondillsblommor och flingsalt på brödet och ringla över olja.

4
Jäs i ytterligare 15 minuter.

5
Grädda sedan i mitten av ugnen tills brödet fått fin färg, cirka 25 minuter.

6
Bryt det varma brödet i bitar eller skär det i rutor och servera med bönröra eller till kräftorna.


Kommentar:
Tid 50 minuter + tid att jäsa