Du behöver

  • 1 flintastek, färdigkryddad
  • 600 g färsk potatis
  • 250 g morötter
  • 1 knippa vårlök/salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten + fond)
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 12 basilikablad

Gör så här

1
Börja med flintasteken. Skrapa bort lite av ytkryddorna, putsa bort fettet och skär bort benbiten. Skär köttet i kuber cirka 3 x 3 cm. Trä upp dem på spett och grilla när salladen börjar bli klar.

2
Borsta potatisarna och koka dem i saltat vatten. Låt svalna snabbt och skiva. Skala och skiva morötterna och putsa och skiva löken.

3
Fräs morotsskivorna i olja, häll på buljong och låt koka cirka 5 minuter. Lägg i löken. Blanda i vinäger och smaksätt med peppar och socker. Blanda i den skivade potatisen och strimlade basilikablad.