Du behöver

  • 1 kg laxsida färsk
  • 80 g färsk spenat
  • 1 st salladslök knippe
  • 50 g smör rumstempererat
  • 2 dl färskost typ philadelphiaost
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad dragon
  • 2 msk basilika hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Skär bort skinnet på laxen och skär upp biten i tio lika stora bitar. Ta bort den grova stjälken på spenaten, skölj bladen och låt dem rinna av på ett hushållspapper.

2
Skär salladslöken i centimeterlånga bitar. Vispa smöret fluffigt, tillsätt färskosten och de hackade örterna.

3
Smöra två stora bitar aluminiumfolie. Fördela laxbitarna och grönsakerna på foliearken och klicka på färskostkryddsmöret. Salta och peppra och vik ihop folien till två paket. Grilla paketen i cirka 10-15 minuter på medelhög värme.


Kommentar:
Det går även bra att lägga i skivad kokt potatis, tomatskivor eller kokt sparris och dill i paketen om man vill variera grönsakerna.