Du behöver
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 200 g svamp, gärna olika sorter
- 1 msk olja
- 200 g bönor, vita, kikärter, kidney eller andra
- 2 ägg
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm kryddpeppar
- 1 krm mejram
- salt
- 5 torkade fikon
- 10 valnötter
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader.
2
2 Riv morötterna grovt. Hacka löken. Ansa svampen. Fräs morotsriv, lök och svamp i olja.
3
3 Mixa hälften av det frästa med hälften av bönorna.
4
4 Blanda det mixade med resten av bönorna och resten av röran på morötter, lök och svamp. Rör ihop med ägg och kryddor.
5
5 Grovhacka fikon och valnötter och rör ner i patésmeten. Häll allt i en liten brödform.
6
6 Baka i ugn ca en timme.
Servera med en gelé eller en kall sås.
287 KCAL PER PORTION
E% 17 procent protein, 41 procent fett, 42 procent kolhydrater
Torkade fikon passar också bra som mellanmål, det stillar sötsuget och fikonen innehåller många bra ämnen, bland annat är de rika på antioxidanter.