Du behöver

  • 1 st skinka rimmad, på 1 1/2-2 kg

Kryddtäcke:

2 skiva vitt bröd (gärna torrt)
1 st ägg
3 msk fransk senap
1 msk rapsolja
0.5 dl örtkryddor frysta eller hackade, t.ex timjan, basilika, oregano
2.5 dl bladpersilja hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Svep in skinkan i ett lager aluminiumfolie. Lägg den i ugnssäker form och stick i en köttermometer. Sätt formen i nedre delen av ugnen.

3
När termometern visar 75 grader är skinkan klar. Låt skinkan svalna något och ta bort svålen.

4
Sätt ugnen på 225 grader. Smula det kantfria brödet och blanda med övriga ingredienser till kryddtäcket. Bred blandningen på skinkan.


Kommentar:
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.