Du behöver
- 4 stora fänkålsstånd
- 1 nypa mald muskot
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 dl matlagningsgrädde
- 50 g parmesan
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
2. Skär fänkålen i bitar, koka i ca 5 minuter. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
3
3. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Rör ner muskot och vitlök i grädden. Häll grädden över fänkålen. Toppa med parmesan.
4
4. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
En ljuvligt mild men smakrik liten rätt.
163 KCAL PER PORTION
E% 23 procent protein, 64 procent fett, 13 procent kolhydrater
Fänkål innehåller mycket mineraler och fibrer. Den ska dessutom vara bra på att hjälpa till med nedbrytning av fett i kroppen!