Du behöver

  • 4 stora fänkålsstånd
  • 1 nypa mald muskot
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 50 g parmesan

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Skär fänkålen i bitar, koka i ca 5 minuter. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

3
3. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Rör ner muskot och vitlök i grädden. Häll grädden över fänkålen. Toppa med parmesan.

4
4. Baka i ugnen i ca 20 minuter.


Kommentar:
En ljuvligt mild men smakrik liten rätt.

163 KCAL PER PORTION
E% 23 procent protein, 64 procent fett, 13 procent kolhydrater

Fänkål innehåller mycket mineraler och fibrer. Den ska dessutom vara bra på att hjälpa till med nedbrytning av fett i kroppen!