Du behöver
- 600–700 g lammracks
- 1 msk smör
- salt och peppar
- Kanel- och nejliksky:
- 1/2 gul lök
- 1 tsk strösocker
- 3 dl vatten
- 1 msk koncentrerad oxfond på flaska
- 1/2 msk hel nejlika
- 1 liten bit hel kanel
- salt och vitpeppar från kvarn
- ca 1 msk pressad citronsaft
Gör så här
1
Stek lammracksen gyllenbruna i smör, salta och peppra.
2
Stek klart lammet i ugn på 150 grader, ca 20 minuter eller tills det når en innertemperatur av 60–65 grader. Låt köttet vila en stund insvept i aluminiumfolie.
3
Skala och finhacka löken. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt, tillsätt vatten, fond, lök, nejlika och kanel. Låt sjuda ca 10 minuter till god smak. Sila och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
4
Skär lammracksen ett och ett, lägg upp i en djup skål och häll skyn över.