Du behöver

  • 600–700 g lammracks
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • Kanel- och nejliksky:
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad oxfond på flaska
  • 1/2 msk hel nejlika
  • 1 liten bit hel kanel
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • ca 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

1
Stek lammracksen gyllenbruna i smör, salta och peppra.

2
Stek klart lammet i ugn på 150 grader, ca 20 minuter eller tills det når en innertemperatur av 60–65 grader. Låt köttet vila en stund insvept i aluminiumfolie.

3
Skala och finhacka löken. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt, tillsätt vatten, fond, lök, nejlika och kanel. Låt sjuda ca 10 minuter till god smak. Sila och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

4
Skär lammracksen ett och ett, lägg upp i en djup skål och häll skyn över.