Du behöver

  • 2 st burkar kokosmjölk + 2 burkar vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 0.5 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 st morötter skalade, i stavar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk limejuice färskpressad
  • 500 g lax skinn- och benfri, i 2 x 2 cm tärningar
  • 2.5 st salladslökar sköljda, skivade
  • 2 msk sesamfrön rostade

Gör så här

1
1 Koka upp kokosmjölk, fond, vatten, chili och ingefära i en kastrull. Låt koka 10–15 minuter.

2
2 Lägg i morotsstavarna och koka ytterligare cirka 2 minuter, tillsätt fisksås och limesaft. Smaka av. Lägg i laxtärningarna, lägg på lock och stäng av plattan. Låt stå cirka 2 minuter tills laxen är klar. Häll upp i tallrikar och strö över salladslök och sesamfrön. Servera ett gott bröd till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 624, Fett 38 g, Kolhydrater 43 g, Fiber 7 g