Du behöver
- 7 1/2 dl vatten
- 2 buljongtärningar
- 1 1/2 dl polenta
- 250 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk råsocker
- 100 g ärtskott
- 8 soltorkade tomater
Gör så här
1
1. Koka upp vattnet, rör ut buljongen. Vispa i polentan, sjud några minuter medan du rör om.
2
2. Häll ut den tjocka gröten på bakplåtspapper och låt svalna. Skär i tårtbitar. Grilla i panna eller ugn tills bitarna blivit genomvarma och fått fin färg.
3
3. Ansa svampen. Rör ihop olja, vinäger, pressad vitlök och socker. Fräs svampen i marinaden.
4
4. Lägg upp en bit polenta på varje tallrik. Toppa med de frästa svamparna. Lägg på ärtskott och soltorkade tomater.
En rätt som går snabbt att göra men som passar lika bra till finmiddagen som till vardags.
178 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 35 procent fett, 53 procent kolhydrater