Du behöver

  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 1/2 dl polenta
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk råsocker
  • 100 g ärtskott
  • 8 soltorkade tomater

Gör så här

1
1. Koka upp vattnet, rör ut buljongen. Vispa i polentan, sjud några minuter medan du rör om.

2
2. Häll ut den tjocka gröten på bakplåtspapper och låt svalna. Skär i tårtbitar. Grilla i panna eller ugn tills bitarna blivit genomvarma och fått fin färg.

3
3. Ansa svampen. Rör ihop olja, vinäger, pressad vitlök och socker. Fräs svampen i marinaden.

4
4. Lägg upp en bit polenta på varje tallrik. Toppa med de frästa svamparna. Lägg på ärtskott och soltorkade tomater.


Kommentar:
En rätt som går snabbt att göra men som passar lika bra till finmiddagen som till vardags.

178 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 35 procent fett, 53 procent kolhydrater