Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 200 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 3 st äpplen (Aroma eller Ingrid Marie)
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk vatten
- 2 msk honung
- 1 krm kardemumma krossad
- 2 bitar kanel
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Häll på grädde och mjölk, koka upp och rör om så att chokladen smälter, ta bort från plattan.
2
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma blandningen. Fördela i glas eller portionsskålar, ställ kallt i 2–3 timmar så att pannacottan stelnar.
3
Skala och tärna äpplena. Lägg i kastrull tillsammans med vinäger, vatten, honung och kryddor. Koka i 7–8 minuter, äpplena ska ha lite spänst kvar. Låt svalna till rumstemperatur. Toppa pannacottan med äppelchutneyn före servering.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows