Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 st äpplen (Aroma eller Ingrid Marie)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 krm kardemumma krossad
  • 2 bitar kanel

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Häll på grädde och mjölk, koka upp och rör om så att chokladen smälter, ta bort från plattan.

2
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma blandningen. Fördela i glas eller portionsskålar, ställ kallt i 2–3 timmar så att pannacottan stelnar.

3
Skala och tärna äpplena. Lägg i kastrull tillsammans med vinäger, vatten, honung och kryddor. Koka i 7–8 minuter, äpplena ska ha lite spänst kvar. Låt svalna till rumstemperatur. Toppa pannacottan med äppelchutneyn före servering.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows