Du behöver
- ca 200 g svartrötter
- 50 g smör
- saften av en halv citron
- 1 msk färsk persilja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 300 g valfri svamp, rensad, i bitar
- 1 schalottenlök, finhackad
Gör så här
1
1. Skala svartrötterna med potatisskalare, gärna under rinnande vatten så försvinner den klibbighet som uppstår när de skalas. Om du inte ska tillaga dem direkt, lägg dem i en skål med citronvatten.
2
2. Skär svartrötterna på snedden i tunna skivor cirka två till tre millimeter tjocka. Värm 25 gram smör och bryn rötterna lätt. Tillsätt några matskedar vatten och koka i 2–3 minuter. Tillsätt citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Koka ytterligare någon minut så att smör och vätska bildar en krämig sky som precis täcker rötterna. Strö över hackad färsk persilja.
3
3. Stek svampen i 25 gram smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt schalottenlöken steka med den sista minuten.
4
4. Lägg upp de glacerade svartrötterna på tallrikar och fördela svampen och löken ovanpå
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Det naturliga sockret i rötterna ger en välsmakande, lätt knaprig yta. Det här receptet passar som förrätt.
150 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 64 procent fett, 29 procent kolhydrat