Du behöver

  • ca 200 g svartrötter
  • 50 g smör
  • saften av en halv citron
  • 1 msk färsk persilja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 300 g valfri svamp, rensad, i bitar
  • 1 schalottenlök, finhackad

Gör så här

1
1. Skala svartrötterna med potatisskalare, gärna under rinnande vatten så försvinner den klibbighet som uppstår när de skalas. Om du inte ska tillaga dem direkt, lägg dem i en skål med citronvatten.

2
2. Skär svartrötterna på snedden i tunna skivor cirka två till tre millimeter tjocka. Värm 25 gram smör och bryn rötterna lätt. Tillsätt några matskedar vatten och koka i 2–3 minuter. Tillsätt citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Koka ytterligare någon minut så att smör och vätska bildar en krämig sky som precis täcker rötterna. Strö över hackad färsk persilja.

3
3. Stek svampen i 25 gram smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt schalottenlöken steka med den sista minuten.

4
4. Lägg upp de glacerade svartrötterna på tallrikar och fördela svampen och löken ovanpå


Kommentar:
Det naturliga sockret i rötterna ger en välsmakande, lätt knaprig yta. Det här receptet passar som förrätt.

150 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 64 procent fett, 29 procent kolhydrat

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows