Du behöver
- 1/3 rotselleri
- 1/3 squash
- 2 gula lökar
- 1 klyfta savojkål
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk solrosolja
- 1 msk curry
- 3 äpplen i tärningar, t ex Signe Tillisch
- 2 msk citronsaft
- 5 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 burk kokosmjölk
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Skär rotsellerin och squashen i stavar, skiva löken, strimla kålen och hacka vitlöken.
2
2. Hetta upp hälften av oljan med hälften av curryn och fräs sellerin, två tredjedelar av kålen samt lök, vitlök och två av äpplena lite hastigt.
3
3. Slå på citronsaft, vatten och buljongtärningar, koka upp och sjud tills alla grönsaker är mjuka, cirka 10 minuter.
4
4. Mixa grönsakerna till en slät kräm. Vispa i kokosmjölken och koka upp. Dra kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
5
5. Hetta upp det som är kvar av oljan, lägg i resten av curryn och fräs squashen, de sista äppelbitarna samt kålen lite lätt.
6
6. Fördela grönsaksfräset i fyra djupa tallrikar, häll soppan runtom och servera.
7
8
Tips! Lägg burken med kokosmjölk i en skål med varmt vatten en stund innan du ska öppna så blir det lättare att få ur innehållet.
Underbart len och god soppa med sting från curry, god syrlighet från citron och mjuk avrundning av äpplen.
390 KCAL PER PORTION
E% 5 procent protein, 74 procent fett, 21 procent kolhydrater