Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 1 st äggula
- 100 g smör kallt, i tärningar
Dekoration
strössel
kristyr
chokladlinser små
smågodis
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och citronskal i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt äggulan och smöret och kör tills degen går ihop till en boll. Plasta och låt vila i kyl i en timme.
2
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut halva degen i taget på lätt mjölat bord, cirka 3 mm tjock, och skär ut dödskallar (använd mallen nedan eller gör en egen). Lägg dem på papprad plåt och grädda 5–8 minuter. Låt svalna helt, och dekorera sedan efter eget huvud.
Med hjärtan, strössel och glasyr blir dödskallarna precis lagom läskiga. Inspirationen kommer från den typ av godis och kakor som brukar bjudas på De dödas dag i Mexiko.