Du behöver
- 3 schalottenlökar
- 1 tsk olivolja
- 4 dl avorioris
- 1 dl vitt vin
- ca 1 liter buljong, gärna kantarellfond
- 150 g kantareller
- 200 g gröna bönor
- 1 msk smör
- 80 g parmesanost, riven eller flisad
- färsk persilja
Gör så här
1
1. Finhacka schalottenlökarna och fräs i lite olja tills de blir lätt genomskinliga. Tillsätt riset och låt det fräsa med ett par minuter under omrörning. Det får inte bli bränt.
2
2. Slå på vinet och lite av buljongen och rör om. Tillsätt mer allteftersom vätskan kokar in. Glöm inte att röra om. Fortsätt så tills riset är mjukt och risotton fått en krämig konsistens.
3
3. Stek kantarellerna i smör under tiden, så att de är färdiga inför serveringen.
4
4. Blanda i bönorna när risotton är så gott som färdig, efter 20–25 minuter, och låt dem puttra med ett par minuter.
5
5. Tillsätt det mesta av osten och hälften av kantarellerna och rör om. Garnera med resterande ost, svamp och lite färsk persilja.
488 KCAL PER PORTION E% 14 proc protein, 23 proc fett, 63 proc kolhydrater