Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 80 g smält smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Baka ut degen till två längder, cirka 4 centimeter breda. Pensla vatten på översidan och vänd längderna i en blandning av kanel och pärlsocker.

3
Lägg längderna på papprad plåt. Grädda i ugnen i 200 grader tills de fått fin färg, cirka 10 minuter. Ta ut plåten och skär sneda bitar till kakor. Sära på bitarna och rosta dem i ugnens eftervärme, med luckan lite på glänt, i cirka 10 minuter. Förvara kakorna torrt och servera dem till en kopp kaffe.


Kommentar:
Läsarrecept från Siv Eriksson, Harbo.