Du behöver
- 1 gul lök, hackad
 - 3 klyftor vitlök, finhackade
 - olivolja till stekning
 - 500 g nötfärs
 - 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
 - 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna
 - 1 tärning mörk oxbuljong
 - 3 msk chipotle paste
 - (t ex Santa Maria)
 - 2 tsk oregano
 - 1 tsk chilipeppar
 - 1/2–1 tsk socker
 - salt, nymalen svartpeppar
 - Till servering
 - nykokt ris, nachochips, riven ost, färsk hackad koriander
 
Gör så här
1
                1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan utan att de tar färg, tillsätt färsen och stek den klar.
            
2
                2. Häll i tomater, kikärter, buljongtärning, chipotle paste, oregano och chilipeppar. Låt puttra i 10–15 minuter, smaka av med socker, salt och peppar.
            
3
                3. Servera med ris, nachochips, riven ost och koriander.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde:
Kcal 640
Fett 18 g
Kolhydrater 74 g
Fibrer 9 g