Du behöver

  • TOFU MED MARINAD
  • 500 g fast tofu
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vatten
  • MEDELHAVSSALLAD
  • 30 g färsk basilika
  • 250 g tomater
  • 12 kalamataoliver
  • 4 kronärtskockshjärtan på burk
  • 250 g färsk spenat
  • 30 g röd lök
  • 15 g kapris
  • 15 g färsk krossad oregano eller 1 tsk torkad
  • 5 g färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
  • DRESSING
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm havssalt
  • 1 krm svartpeppar
  • TILL GARNERING
  • 50 g skalade pistagenötter

Gör så här

1
1. Starta grillen på hög värme.

2

3
2. Blanda marinaden och rör om väl.

4

5
3. Låt tofun rinna av väl. Skär den i skivor och lägg i marinaden i tio minuter. Vänd tofun några gånger.

6

7
4. Skär basilikan med kniv i långa, tunna strimlor genom att först rulla den kompakt.

8

9
5. Kärna ur tomaterna och oliverna. Hacka dem liksom kronärtskockshjärtana och spenaten. Tärna rödlöken.

10

11
6. Blanda alla salladsingredienser väl.

12

13
7. Gör dressingen i en separat skål genom att vispa samman ingredienserna. Tillsätt salladen och blanda försiktigt.

14

15
8. Grilla tofun i ungefär fyra minuter per sida. Vänd försiktigt några gånger under grillningen. Har du ingen grill kan du i stället steka tofun i en gryta tillsammans med marinaden i 190 grader varm ugn i 20 minuter.

16

17
9. Lägg upp tofuskivorna på en tallrik. Garnera med salladen och toppa med pistagenötter.


Kommentar:
418 KCAL PER PORTION
E% 25 proc protein, 65 proc fett, 10 proc kolhydrater