Du behöver
- TOFU MED MARINAD
- 500 g fast tofu
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk extra virgin olivolja
- 1 msk vatten
- MEDELHAVSSALLAD
- 30 g färsk basilika
- 250 g tomater
- 12 kalamataoliver
- 4 kronärtskockshjärtan på burk
- 250 g färsk spenat
- 30 g röd lök
- 15 g kapris
- 15 g färsk krossad oregano eller 1 tsk torkad
- 5 g färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
- DRESSING
- 2 msk extra virgin olivolja
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk balsamvinäger
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm havssalt
- 1 krm svartpeppar
- TILL GARNERING
- 50 g skalade pistagenötter
Gör så här
1
1. Starta grillen på hög värme.
2
3
2. Blanda marinaden och rör om väl.
4
5
3. Låt tofun rinna av väl. Skär den i skivor och lägg i marinaden i tio minuter. Vänd tofun några gånger.
6
7
4. Skär basilikan med kniv i långa, tunna strimlor genom att först rulla den kompakt.
8
9
5. Kärna ur tomaterna och oliverna. Hacka dem liksom kronärtskockshjärtana och spenaten. Tärna rödlöken.
10
11
6. Blanda alla salladsingredienser väl.
12
13
7. Gör dressingen i en separat skål genom att vispa samman ingredienserna. Tillsätt salladen och blanda försiktigt.
14
15
8. Grilla tofun i ungefär fyra minuter per sida. Vänd försiktigt några gånger under grillningen. Har du ingen grill kan du i stället steka tofun i en gryta tillsammans med marinaden i 190 grader varm ugn i 20 minuter.
16
17
9. Lägg upp tofuskivorna på en tallrik. Garnera med salladen och toppa med pistagenötter.
418 KCAL PER PORTION
E% 25 proc protein, 65 proc fett, 10 proc kolhydrater